STAP-Budget NVVB PublieksAcademie

Je kunt je alleen (persoonlijk) ingelogd inschrijven voor het STAP-Budget NVVB PublieksAcademie. Rechtsboven in het scherm verschijnt dan enkel "Welkom ....." zonder de naam van jouw organisatie. Wanneer jouw organisatie toch staat aangegeven kun je hierop klikken, vervolgens organisatie kiezen en kiezen voor jouw naam.

 

Vanaf 1 juli 2022 10.00 uur kunnen werkenden en werkzoekenden weer een STAP-budget aanvragen voor scholing en ontwikkeling. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie en is door de overheid ontwikkeld om mensen te helpen zich te ontwikkelen in hun loopbaan.

Het is dus mogelijk om ook een opleiding binnen de NVVB PublieksAcademie via het STAP-budget te volgen. Vanaf nu kun je hier je interesse doorgeven voor de opleiding van je keuze (kies één van de opleidingsmomenten onderaan deze pagina). Je kunt hierbij kiezen uit een van onze opleidingen tegengaan identiteitsfraude. Te weten: B1a: Identiteit en identiteitsdocumenten, B1b: Brondocumenten of S3: Identiteit en identiteits- en brondocumenten uit het Diplomastelsel Burgerzaken van de NVVB PublieksAcademie. Meer informatie over deze opleidingen vind je hier.
 
Je ontvangt van ons, nadat je je interesse voor een opleiding hebt doorgegeven, een STAP-aanmeldbewijs. Hiermee vraag jij zelf het STAP-budget online aan, op 1 juli vanaf 10.00 uur, bij het UWV via www.uwv.nl/stap. Let op! Bij het STAP-budget geldt OP=OP. We verwachten dat veel mensen hier gebruik van willen maken, dus zorg ervoor dat je dit tijdig doet. Na goedkeuring van het UWV ontvangt de NVVB de nodige gegevens, en zullen wij de opleiding voor jou definitief boeken in de examenmanagementomgeving (webshop) van de NVVB PublieksAcademie.
 
De NVVB dient na afloop van de opleiding een deelnamebewijs te overhandigen aan het UWV, vervolgens betaalt het UWV jouw opleiding aan de NVVB. Kost je opleiding (eventueel met een theorie-examen) meer dan € 1.000,-? Dan betaal je het resterende bedrag zelf (of bijvoorbeeld je werkgever). Houd er rekening mee dat het UWV van je verwacht dat je de opleiding ook echt volgt. Is dit niet (of niet in voldoende mate) het geval, dan kan het UWV besluiten de STAP-subsidie bij je terug te vorderen.
 
Zorg er nu vast voor dat je bekend bent op de portal van de NVVB en je beschikt over inloggegevens. Je kunt hier checken of je inloggegevens nog correct zijn door op inloggen (hierboven) te klikken en je inloggegevens in te vullen. Mocht je nog niet beschikken over inloggegevens, dan kun je deze hierboven opvragen. Ben je je wachtwoord vergeten, dan vraag je deze hierboven op. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je al beschikt over inloggegevens, omdat het anders voor vertraging kan zorgen en je niet op tijd zult zijn met jouw aanvraag.  

Je STAP-inschrijving wordt pas definitief zodra het STAP-budget door UWV is toegekend en wij vervolgens via de webshop de gewenste opleiding voor jou definitief hebben geboekt.
 
Wordt je subsidie-aanvraag niet goedgekeurd? Dan vernemen wij dit graag en vervalt je inschrijving. Je loopt dus geen enkel risico.

STAP budget NVVB Publieksacademie