Inschrijven NVVB Zomerbijeenkomsten BZK 

NVVB Zomerbijeenkomsten BZK
De afgelopen drie jaar heeft de NVVB succesvolle zomerbijeenkomsten georganiseerd voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Ook dit jaar organiseren we weer samen met BZK drie bijeenkomsten met twee sessies over actuele, relevante onderwerpen. De bijeenkomsten kunnen dit jaar, in tegenstelling tot de afgelopen twee jaar, fysiek plaatsvinden, namelijk op donderdag 25 augustus (locatie gemeente Zoetermeer), donderdag 1 september (locatie gemeente Zwolle) en dinsdag 6 september (locatie Breda).  Omdat we slechts een beperkt aantal plekken hebben en we zoveel mogelijk gemeenten willen spreken, willen we je graag vragen om intern te kijken wie er vanuit jouw gemeente deelneemt aan één van deze bijeenkomsten. Dit om te voorkomen dat er meerdere deelnemers aanwezig zijn van één gemeente.

Sessie 1: Registreren wat er is maar wat niet op papier staat
Een bewering, een sterk vermoeden, een ongelegaliseerde akte, een afgewezen registratie van een huwelijk of echtscheiding, leveren geen gegevens op die je in de BRP kunt opnemen. Toch zijn het kennelijk feiten die geregistreerd moeten worden. De BRP bevat ze niet en geeft daarmee mogelijk een verkeerde voorstelling van zaken en zet gebruikers op het verkeerde been. Is iemand zonder categorie 05 of 09 wel ongehuwd of kinderloos? Is dit ontbreken van gegevens in de BRP een probleem? En zo ja, hoe kunnen we dat het beste oplossen?

Sessie 2: Live enrolment
Zou het niet fijn zijn om de gezichtsopname, net als de vingerafdrukken en de handtekening, ter plekke af te kunnen nemen? Het scheelt de burger een trip naar de fotograaf en er is nooit meer de teleurstelling van een afgekeurde foto. Hoewel live enrolment een populair concept is, is er nog geen uitwerking bepaald (bijv. welke apparatuur, hoe op te stellen, wie betaalt etc.). De ideeën over hoe live enrolment geïmplementeerd moeten worden kunnen per betrokken partij al verschillen. Het blijkt bestuurlijk, technisch en financieel nog lastig. BZK en RvIG onderzoeken momenteel de scenario’s, in technische, financiële en juridische zin. Vraag aan de gemeente is: wat moeten we daarin zeker niet vergeten?

Data en locaties

25 augustus 2022
Gemeente Zoetermeer
Stadhuisplein 1
Zoetermeer

1 september 2022
Stadhuis Zwolle
Grote Kerkplein 15
Zwolle

6 september 2022
Gemeente Breda
Claudius Prinsenlaan 10
Breda

Inschrijven
Schrijf je hieronder in!